torsdag 19 januari 2017

Fläskfiléwok med blomkål och sweet chili

Tunt skivad fläskfilé som marinerats i lite soja, olja och vitlök är grunden till denna rätt. Fyll på med de grönsaker du har hemma och tycker om. I mitt fall blev det blomkål, fänkål (för att det fanns hemma, går att hoppa över annars), en bit purjolök, några morötter och en näve strimlad paprika från frysen. Koka äggnudlar och vänd ner dessa i wokpannan så har du en enkel allt-i-allorätt att servera. 



Fläskfiléwok med äggnudlar
4 port
 
600 g fläskfilé 
1/2 blomkålshuvud 
1/2 fänkål 
10 cm purjolök 
2 morötter 
1 paprika 
250 g äggnudlar

Woksås
2 msk olja
2 msk fisksås
3 msk sweet chili
Citron eller lime

Marinad fläskfilé
2 msk olja
2 msk soja
1 vitlöksklyfta 

 
Putsa och skär fläskfilén i tunna skivor, ca 4 mm. Rör ihop en marinad med olja och soja, pressa i en klyfta vitlök. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll på marinaden, låt det ligga i kylen medan du förbereder grönsakerna. 

Rör ihop woksåsen med olja, fisksås och sweet chilisås. Kläm i lite citron eller lime (jag tog några stänk citron). 

Dela blomkålen i små buketter och strimla fänkålen tunt. Halvera en bit purjolök på längden och skär den i cm-tjocka bitar. Strimla paprikan. Skär morötterna i tunna skivor, gärna lite diagonalt.  

Koka nudlarna i en kastrull. 

Hetta upp olja i en wokpanna eller stekpanna. Lägg i alla grönsaker och stek några minuter tills de mjukar. Häll i köttet med marinad, rör runt flera gånger så att allt kött blir stekt. Häll på woksåsen i slutet och blanda runt. Vänd ner de kokta nudlarna i fläskfiléwoken. 

Skär fläskfilén i tunna skivor och lägg i en marinad under tiden som du förbereder resten av maten

Välj de grönsaker du tycker om, t.ex blomkål, fänkål, morötter, purjolök och paprika

Lägg i det sojamarinerade köttet och vänd runt flera gånger tills allt kött är stekt. Häll på woksåsen i slutet.

Vänd ner de kokta nudlarna


Dinner is ready!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar