torsdag 8 maj 2014

Rabarbermuffins med madelmassa

Jag är egentligen inte suuuperglad för rabarber. Det är lite för surt för min smak, men det finns saker som gör att det blir mycket godare. Det som gör dessa muffins extra goda är en fyllning av mandelmassa och kardemumma. Den flagade mandeln bidrar med en krispig yta vilket också är himla gott! Receptet kommer från ICA. 


Rabarbermuffins med mandelmassa
10-12 st

Muffins
75 g smör
1 dl mjölk
200 g rabarber
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 ägg
1,5 dl strösocker

Fyllning
100 g mandelmassa
25 g smör
1/2 tsk kardemumma

Garnering
50 g flagad mandel


Smält smöret, tillsätt mjölken och låt det svalna något.

Skär rabarbern i cm-stora bitar (eller något mindre). Blanda mjöl och bakpulver i en bunke, rör ner rabarbern. 

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smörmjölken och mjölblandningen. Fördela smeten i 10-12 muffinsformar.

Smält smöret till fyllningen. Blanda det med riven mandelmassa och stött kardemumma. Gör lika många bollar som du har muffins (10-12 st). Tryck ner en boll i mitten på varje muffins. Strö över flagad mandel. 

Grädda i 225 grader, 12-15 minuter.

Lägg en kula av fyllningen (smör, mandelmassa och kardemumma) i mitten på varje muffins

Strö flagad mandel över innan de gräddas

1 kommentar:

  1. Mums, de här ligger bra till att bli bakade snart!

    /Trollmamma

    SvaraRadera