onsdag 7 maj 2014

Köttfärsknyten med vitlökssås

Tittut!! Som jag och sonen brukar leka om dagarna. Det är väl dags för lite nya recept, eller vad sägs? :-) Igår åt vi Jennys goda köttfärsknyten med vitlökssås. De slank ner snabbt! Gott var det också! som en viss Mannerström brukar säga.   
 


Köttfärsknyten med vitlökssås
5 port

Köttfärsröra
500 g blandfärs
1 gul lök
2 msk oxfond
3 msk chilisås
1 tsk paprikapulver
1-2 tsk sambal oelek
En skvätt soya
Salt & Svartpeppar

Till knytet 
1 pkt frysta smördegsplattor (5 st)
1 st Mozarellaost
1 ägg
Sesamfrön

Vitlökssås
2,5 dl lätt crème fraiche
2 msk majonnäs
1 vitlöksklyfta
Salt & Svartpeppar


Ta fram smördegsplattorna från frysen, låt dom tina under tiden du gör köttfärsröran.

Finhacka löken och stek den glansig i lite smör. Rör ner köttfärsen och bryn klart. Tillsätt oxfond, chilisås, paprikapulver, soya och smaka av med sambal oelek, salt och peppar.

Kavla ut smördegen så de blir mer fyrkantiga. Dela mozarellaosten i fem bitar. Fördela en bit mozarellaost på varje smördegsplatta, lägg på en klick köttfärsröra. Vik ihop till ett knyte och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla ovansidan med vispat ägg och strö över rikligt med sesamfrön. Grädda i 225 grader tills de är gyllenbruna (ca 20 minuter).

Rör ihop crème fraiche och majonnäs, pressa i en klyfta vitlök och smaka av med lite salt och ett par drag med pepparkvarnen.

Servera de nygräddade köttfärsknytena med en blandsallad och vitlökssåsen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar