fredag 6 december 2013

Köttfärspaj med fetaost

En god och smakrik paj med rivna morötter och palsternacka i fyllningen. Pajen smakar dock varken morötter eller palsternacka utan vitlök, timjan, oregano och fetaost är de stora smaksättarna. Jag gillar den!



Köttfärspaj med fetaost

1 rulle smördeg
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
800 g blandfärs
2 morötter
2 palsternackor
500 g krossade tomater
2 dl crème fraiche
1 tärning grönsaksbuljong
Timjan
Oregano
Salt, svartpeppar
150 g fetaost
16 svarta oliver

Sätt ugnen på 225°C.

Skala lök, vitlök och rotfrukter. Hacka lök och vitlök, riv rotfrukterna grovt.

Bryn lök, vitlök och köttfärs i oljan. Tillsätt rotfrukterna och låt dem fräsa med ca 5 minuter. Rör ner tomater, crème fraiche, buljongtärning och kryddor, låt sjuda på svag värme ca 10 minuter.

Lägg degen i en ugnssäker form. Fördela fyllningen på degen. Smula över fetaosten och lägg på oliverna. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar