söndag 15 juli 2012

Kebabrulle

I förrgår blev det hemmagjord snabbmat iform av kebabrulle. Min bror tipsade om Laziz, ett libanesiskt bröd som han brukar köpa när han ska göra "en rulle". Luftigare än tortillabröd och inte lika tungt och mäktigt som pizzadeg - passar därför perfekt till "rullar". Vi gjorde en klassisk kebabrulle men kebabköttet kan bytas ut mot kyckling för den som vill.



Kebabrulle
4 st

500 g kebabkött
1 påse Lazizbröd (alt. tortillabröd)
Sallad
Tomat
Gurka
Gul lök
Feferoni

Vitlökssås
2 dl turkisk yoghurt
2 msk majonnäs
1/2 vitlök solo (eller 1-2 vitlöksklyftor)
Salt
Svartpeppar

Stek kebabköttet. Lägg ett bröd på en bit aluminiumfolie, lägg på sallad, gurka, skivad tomat, kebabkött, vitlökssås och feferoni. Vik först in nederkanten på brödet, sedan sidorna och forma därefter en rulle. Vik folien runt rullen för att den ska hålla ihop bättre under tiden du äter.

Laziz - ett libanesiskt bröd passar perfekt till kebebrulle. Finns att köpa på Netto.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar