tisdag 19 juni 2012

Rökig barbecueglaze

En riktigt fin rökig glaze att pensla på kött under grillning. Vänd köttet ganska ofta i slutet av grillningen och pensla på mycket glaze för att få ordentligt med smak! Liquid smoke råkade jag springa på i en ICA-butik, jag tror  att det finns i de flesta välsorterade mataffärer numera. Ett måste för att få det rätta smaken på den här glazen!

Rökig barbecueglaze

2 dl chilisås av ketchuptyp
1 dl äppelmos
2 msk socker
2 msk soja
2 msk dijonsenap
2 vitlöksklyftor (pressade)
2 tsk liquid smoke

Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Koka upp. Låt kallna.
Blanda chilisås, äppelmos, socker, soja, dijonsenap, pressad vitlök och liquid smoke i en kastrull. Koka ihop och låt svalna. Klart!

Liquid smoke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar