onsdag 20 juni 2012

Punchparfait

Gillar du glassbägaren Sundborn punch som säljs av Hemglass? Det gör jag! Här har jag gjort det enkelt för mig och använt Cloettas chokladpunchflaskor för att skapa en hemmagjord variant av den. Knäck halsen av flaskorna och häll punchen i glassmeten, chokladflaskan hackas i mindre bitar och rörs ner i smeten. Parfait görs utan glassmaskin, det är bara att hälla smeten i en sockerkaksform och ställa in den i frysen - det behövs ingen omrörning under infrysningen. Punchsmaken på den här blev riktigt fin, bäst är den i halvtinat tillstånd (soppan på bilden beror på att jag spolade lite för mycket varmt vatten på utsidan av sockerkaksformen för att få loss glassen. Väl upplagd på fat smälte ytan snabbt men sedan höll den sig fast och fin en bra stund).


Punchparfait

3 äggulor
3 msk florsocker
3 dl vispgrädde
4 chokladpunchflaskor

Vispa äggulor och florsocker pösigt. Knäck av halsen på punchflaskorna, hälll punchen i äggblandningen. Hacka chokladflaskorna och rör ner bitarna i smeten. Vispa grädden och vänd sedan ner den i smeten.

Häll smeten i en sockerkaksform, täck med plastfolie och ställ in i frysen minst 4 timmar.


1 kommentar: