lördag 12 maj 2012

Caesarsallad

Nämen halloj mina trogna, nytillkomna och av en slump intrillade besökare!! Det var varken igår eller förrgår eller förra veckan jag la upp chokladmoussereceptet! ;-) I vanlig ordning har jag både bakat och lagat mat under blogguppehållet, i går blev det en favorit i repris - caesarsallad!


Caesarallad
4 port

3-4 kycklingfiléer
1-2 Romansalladshuvuden
Brödkrutonger (av 3 skivor formfranska)
Parmesanost

Dressing
2 äggulor
1 mskvitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
2 sardeller
3/4 vitlök solo
2 tsk citronsaft
3 dl rapsolja
1/2 dl riven parmesan

Använd stavmixer och mixa ihop äggulor, vitvinsvinäger, dijonsenap, sardeller, vitlök och pressad citronsaft. Häll i den rumstemperarde oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning. När oljan är slut ska dressingen ha majonnäsliknande konsistens. Rör ner den rivna parmesanosten och smaka av med salt och peppar. (Ev. kan man späda dressingen med lite vatten om man tycker att den är för tjock)

Kycklingen stekte jag i stekpanna med salt och svartpeppar på tills filéerna fått fin färg, sedan får de gå färdigt i ugn i 175 grader ca 10 minuter.

Dela 3 brödskivor formfranska i 4x4 bitar (kantskär bördet först). Ringla olivolja över brödet och stek tills de blivit gyllenbruna.

Lägg romansallad i en stor skål eller fördela den i fyra djupa tallrikar. Skiva kycklingen i tunna skivor och lägg ovanpå salladen, fördela krutonger och parmesanost (använd potatisskalare för att få tunna skivor) på kycklingen och klicka ut dressingen över salladen. (Servera dressingen som blir över i en skål vid sidan om)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar