måndag 16 januari 2012

Smörgåstårta med rostbiff

Den här har fina smörgåstårtan har jag helt på eget bevåg snott från fina Kryddburkens sida! :-) Linda serverade den på nyårsafton, själv gjorde jag den till trettonhelgen då vi träffade mina bröder plus pappa storätare. Smörgåstårtan är väldigt saftig och garneringen med rostbiff i täten gör hela tårtan. Fyllningen kunde för min del smakat lite mer, men som grundröra är den riktigt bra.


Smörgåstårta med rostbiff
5-6 pers

1 rund springform med löstagbar kant
ca ½ förp. skivad formfranska
 
Grundröra
4 dl grädde (som vispas löst)
3 msk majonäs
salt & peppar

Lager 1
4 kokta ägg
2 dl mjukost på tub (naturell)
ca 1 dl av grundröran

Lager 2
200 gram rökt skinka el. picnicbog
1 burk konserverade mandariner
ca 1 dl av grundröran

Täcke/topping
Resten av grundröran bres ut runtom. Om du tycker att det inte är tillräckligt mycket för att täcka hela så kan du blanda ut med lite creme fraiche och smaka av med salt och peppar igen!

Garnering
500 gram skivad rostbiff
ca 16 ostskivor
Apelsinskivor
Physallis
Carambola
Gula körsbärstomater
Vindruvor
Remouladsås på tub
Rostad lök
Skär till och tryck ut formfranskskivor i en springform.

Fyllning lager 2, grundröra, skinka och mandariner



2 kommentarer:

  1. Och riktigt snygg är den också!

    SvaraRadera
  2. Den ser fin och go ut! Ngn som har provat göra denna??

    SvaraRadera