torsdag 1 september 2011

Kokosmuffins med chokladglasyr

Blev inspirerad av Cloettas nya Center med kokossmak så jag bestämde mig för att göra kokosmuffins med en center som fyllning och toppa den med chokladglasyr. Riktigt gott! Receptet går bra att dubblera.


Kokosmuffins med chokladglasyr

6 st
Kokosmuffins
75 g smör
1 ägg
1 dl strösocker
1½ dl kokosflingor
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
6 st bitar av Center med kokossmak

Chokladglasyr
30 g smör (rumsvarmt)

2,5 dl florsocker
1/2 dl crème fraiche (34%)
2 msk kakao

1/2 tsk vaniljsocker
1/2 msk kokt kaffe

S
mält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda kokos, mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt därefter det smöret.

Placera muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll formar med smeten till ca 3/4. Lägg en centerbit i mitten av varje muffins (de kommer sedan att sjunka till botten)

Grädda muffinsen i 200 grader, ca 10 minuter.


Vispa ihop smör, florsocker, crème fraiche, kakao och vanlijsocker tills det blir krämigt. Rör ner kaffet. Bred ut rejält med glasyr på muffinsen och dekorera med kokosflingor eller strössel av valfri sort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar