måndag 25 juli 2011

Pyttipanna på grillrester

Efter förra helgens grillfest blev det en hel del rester kvar. Pastasallad och kyckling fick bli lunchlåda nån dag, paj och kyckling middag en annan osv. Köttet, fläskkarrén, däremot rensade jag på allt fett och skar ner i mindre bitar och gjorde en pyttipanna av det tillsammans med korv, kokt nypotatis och lök. Smidigt med återvinning.. och gott!


Pyttipanna på grillrester
800 g kokt, kall färskpotatis
4 karréskivor
5 korvar (vi hade hot dogs)
1 lök (röd eller gul, jag hade bara röd hemma men föredrar gul lök till detta)
Grillkrydda

Putsa köttet från fett och skär det i mindre bitar. Skär korven i slantar, tärna potatisen och finhacka löken. Stek potatis och lök i smör i en stekpanna tills löken börjar mjukna, häll i köttet och stek några minuter till tills allt är genomvarmt. Krydda med salt och peppar, alt. grillkrydda.
Servera med stekt ägg och ketchup (eller krämig sweetchilisås som vi hade kvar efter grillbuffén...)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar