lördag 2 juli 2011

Grillad lax med quinoasallad och pepparrotssås

Lax är en favorit på grillen, i alla fall om man lyckas få den perfekt genomstekt utan att den blir torr (det lyckades jag inte riktigt med idag tyvärr). Quinoasallad är också väldigt gott. Det är något jag börjat äta, inte så ofta, men då och då under senaste åren. Man blir lagom mätt efter en sån här portion, inte tokmätt som är lätt hänt när man äter kött, potatis och feta (men goda!) såser.



Grillad lax med quinoasallad och pepparrotssås
4 port

4 portionsbitar lax

Quinoasallad
2 dl quinoa
1/2 dl olivolja
1 tsk sambal oelek
200 g salladskål
1 rödlök
150 g fetaost
1 burk marinerade kronärtskockshjärtan

Pepparotssås
2 dl crème fraiche, 34%
3-4 tsk pepparot (på tub)
Salt

Tillaga quinoan enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna. Blanda olivolja med sambal oelek och rör ner det i quinoan.

Finstrimla salladskål, dela och skär rödlöken i tunna halvmåneskivor, tärna fetaosten och ta upp alla kronärtskockshjärtan ur burken. Blanda i en stor skål tillsammans med quinoan.

Rör ihop crème fraiche med riven pepparrot, smaka av med lite salt. Ställ kallt fram till servering.

Krydda laxen med flingsalt och lite svartpeppar. Grilla några minuter på varje sida tills den är genomstekt. Servera den varma laxen med den rumstempererade salladen och den kalla såsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar