torsdag 5 maj 2011

Nougatrutor

En lättgjord havregrynskaka med ett tunt lager nougat ovanpå. Smakar kanske inte jättemycket men de blir godare efter några dagar i kylen. :)


Nougatrutor

24 st

200 g smör
9 dl havregryn
2 msk vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 dl socker
4 tsk vaniljsocker
4 msk sirap

200 g nougat (gärna kylskåpskall)

Smält smöret. Blanda havregryn, mjöl, bakpulver, socker och vaniljsocker i en bunke. Häll i smör och sirap och rör om.

Platta ut degen i en liten långpanna. Grädda i
200 grader, 10 minuter.

Hyvla nougaten med en osthyvel över den varma kakan och bred sedan ut den i ett jämnt lager. Låt stelna i kyl och skär sedan upp i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar