lördag 15 januari 2011

Vaniljmuffins med philadelphiaost och hallon

Jag tog mitt vanliga "rör-ihop-muffins-recept" och smaksatte det med hallon blandade med philadelphiaost och lite florsocker. Sedan gjorde jag Leilas white chocolate frosting, dvs smält vit choklad blandat med phildelphiaost, och bredde ut som topping. Det blev najs!


Vaniljmuffins med philadelphiaost och hallon
10 st

3,5 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl matolja
1 dl vaniljyoghurt
2 ägg
100 g philadelphiaost
100 g hallon
1 msk florsocker

Frosting
100 g vit choklad
100 g philadelphiaost


Bland mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner ägg, olja och yoghurt.

Rör phialdelphiaosten mjuk med florsocker, rör ner hallon (tinade om frysta används). Häll i hallonröran i smeten och vänd runt ett par gånger med stora luftiga tag (ska inte blanda sig helt!).

Sätt pappersformar i en muffinsform, fyll med smet till 2/3. Grädda i 225 grader, 15-20 minuter.

Smält chokladen och låt den svalna något. Rör ner philadelphiaosten. Bred ut lite topping på de kalla muffinsarna, dekorera ev med färgat socker.

Före gräddning

Före frosting. (Om de ska frysas in är det bäst att göra det utan frosting)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar