Vaniljmuffins med philadelphiaost och hallon
10 st
3,5 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl matolja
1 dl vaniljyoghurt
2 ägg
100 g philadelphiaost
100 g hallon
1 msk florsocker
Frosting
100 g vit choklad
100 g philadelphiaost
Bland mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner ägg, olja och yoghurt.
Rör phialdelphiaosten mjuk med florsocker, rör ner hallon (tinade om frysta används). Häll i hallonröran i smeten och vänd runt ett par gånger med stora luftiga tag (ska inte blanda sig helt!).
Sätt pappersformar i en muffinsform, fyll med smet till 2/3. Grädda i 225 grader, 15-20 minuter.
Smält chokladen och låt den svalna något. Rör ner philadelphiaosten. Bred ut lite topping på de kalla muffinsarna, dekorera ev med färgat socker.
Före frosting. (Om de ska frysas in är det bäst att göra det utan frosting)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar