lördag 22 januari 2011

Fläskfilé med vitlökssås

God lördagskväll på er! Jag flikar in med kvällens middag innan jag får fortsätta hjälpa till att gipsa väggar på ovanvåningen. =) Middagen blev en väldigt enkel och snabblagad pastarätt med stekta fläskfiléskivor och en vitlökssås. Lillebror som är på besök tycker inte om svamp så jag serverade stekta champinjoner vid sidan om, ett klart lyft för rätten till dom som uppskattar detta!


Fläskfilé med vitlökssås

600 g fläskfilé
280 g pasta (t.ex Rigatoni)

Vitlökssås
2,5 dl mellangrädde
1 dl matlagningsgrädde
200 g crème bonjour vitlök
2 krm köttbujongpulver
Maizena redning
Salt, svartpeppar
Persilja

Champinjoner

Putsa fläskfilén, skär i centimeter tjocka skivor och stek i smör samt krydda med salt och nymalen svartpeppar. Lägg skivorna på ett fat under tiden såsen kokas ihop.

Häll grädde i stekpannan, rör ner vitlöksost och låt den smälta. Krydda med köttbuljongpulver, salt och svartpeppar. Red såsen med Maizena redning tills den blir krämig. Koka ihop några minuter och lägg i fläskfiléskivorna. Strö över persilja före servering.

Extra gott blir det med stekta champinjoner till - dela dom i 4-6 bitar, stek i smör och krydda med salt och nymalen svartpeppar.

Vi åt pasta Rigatoni (stora pastarör) till detta, det går givetvis bra med vilken pastasort som helst. Eller varför inte ris?


3 kommentarer:

  1. Mmm det här föll mina gravida smaklökar till pass. Gudagott! : )

    SvaraRadera
  2. Idag blev det andra omgången med denna goda fläsk gryta.
    Tack Camilla!

    SvaraRadera
  3. Detta ska provas ikväll verkar riktigt gott!
    dock blir det med min egna Finaltouch :)

    SvaraRadera