måndag 11 oktober 2010

Kycklinggryta

En smakrik kycklinggryta som påminner om den som mamma gjorde när vi var små. Grytan innehåller faktiskt inga grönsaker utan det får man servera vid sidan om (det var kanske därför jag, som avskydde grönsaker som liten, tyckte att denna grytan var så god!). Det går lika bra att använda grillad kyckling som man benar ur och skär i mindre bitar istället för att steka kycklingfiléer i ugn. Jag serverade grytan med ris denna gång fast egentligen tycker jag det är godast med kokt potatis till. :)


Kycklinggryta

4 kycklingfiléer

Sås
4 msk vetemjöl
6 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl marinad
1/4 vitlök solo
1 msk kycklingfond
2 tsk Knorr kycklingkrydda
Curry stark
Paprikapulver

Marinad
1 dl matolja
1/2 dl soja
1/2 vitlök solo
2 tsk Knorr kycklingkrydda
1 krm svartpeppar

Rör ihop marinaden. Putsa filéerna, pensla med marinad och stek i ugnen i 200 grader 20-25 minuter.

Rör ut mjölet i lite av vattnet i en gryta. Koka upp under omrörning, häll på mer vatten efterhand. Rör ner grädde, marinad, kycklingfond och kycklingkrydda. Riv ner vitlöken. Låt såsen koka i 5-10 minuter, smaka sedan av med curry och paprikapulver (ös på lagom mycket, det ska inte bli en currygryta men för lite krydda gör att det blir mesig smak)

Dela kycklingen i mindre bitar och rör ner den i såsen. Koka några minuter till. Servera med ris och broccoli eller kokt potatis och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar