söndag 4 april 2010

Melontryffel

Fick tag på en riktigt fin melonarom från Borgebykryddgård med en sån där melonsmak som kulglassarna har på sommaren. Jag bestämde mig för att testa göra melontryfflar baserade på vit choklad och det blev inte alls dumt!


Melontryffel

1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1,5 tsk melonarom
1/2 krm grön karamellfärg

150 g vitchoklad

Hacka chokladen fint och lägg den i en liten bunke.

Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör om tills chokalden smält och smeten är slät. Smaka av med melonarom och färga svagt grön med lite karamellfärg. Ställ tryffelsmeten i kyl minst 4 timmar (eller över natten).

Rulla kulor och lägg dom på en tallrik. (Smeten blir ganska mjuk men den går att forma till kulor.) Sätt in tallriken i frysen i 1 timme.

Smält chokladen och doppa tryffelkulorna i den. (De fastnar lite i tallriken så jag brukar lossa kulorna först med hjälp av en matkniv) Lägg de doppade tryfflarna i pralinformar. Färga ev den överblivna smälta chokladen med lite grön karamellfärg och dekorera tryfflarna

Tryffelkulor direkt från frysen innan de doppas i vit choklad.


Melontryfflar doppade i vit choklad

3 kommentarer:

  1. De där lät väldigt goda! =)

    SvaraRadera
  2. Dessa rekommenderas starkt!! De var iktigt goda. Gör genast fler Camilla, Sixten fick ju inte smaka!!!!

    SvaraRadera
  3. Ser super goda ut :) Jätte fina :)

    SvaraRadera