tisdag 2 mars 2010

Avlång Banankaka

Har sagt det förut, men det bästa man kan göra med väl mogna bananer är att baka en kaka! Denna gång testade jag ett nytt banankaksrecept med lite kanel i fyllningen (tyckte dock inte att den gav någon smak till kakan). Grädda kakan tills precis innan stickan är torr - en banankaka är bäst saftig! :)


Avlång Banankaka

3 ägg
1 dl brun farin
½ dl råsocker
½ dl strösocker
3 mogna bananer
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 krm salt
100 g smör
1 dl mjölk

Vispa ägg och socker pösigt. Skala och mosa bananerna med en gaffel, rör ner bananerna i äggvispet. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt i en bunke och rör ner det i smeten. Smält smöret och blanda det med mjölken och häll i, rör allt till en jämn smet.

Häll smeten i en smord och bröad avlång form. Grädda mitt i ugnen i 175 grader, ca 45 minuter.

Låt kakan svalna några minuter, vänd sedan över den på ett fat. Låt den svalna ytterligare med formen över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar