söndag 31 januari 2010

Varm fruktsallad med vit choklad

En tropisk fruksallad (kanske inte att äpple och päron är supertropiskt med de fanns hemma och fick hänga med av bara farten). Man häller på lite av saften som ananasen ligger i och strör över rikligt med vit choklad - tillsammans blir detta såsaktigt när chokladen smälter. Det går bra att byta ut frukten till andra favoriter och saften kan man ta från en burk fruktcocktail eller konserverade päron.


Varm fruktsallad med vit choklad
2 port

1 banan
3 konserverade päron
1 äpple
1 kiwi
1 passionsfrukt
2 skivor konserverad ananas
3 msk av juicen (spadet) från ananasburken
50-100 g vit choklad

Skär frukten i mindre bitar och lägg i en ugnsform. Ringla över fruktköttet från en passionsfrukt och häll ananasjuice. Riv rikligt med choklad över alltihop.

Gratinera i 225 grader, 15-20 min. Servera med vaniljglass!

1 kommentar:

  1. Fniss... Min exotiska fruktsallad som jag har ätit till frukost varje morgon i Thailand har innehållit allt annat än äpplen och päron... Vad sägs om FÄRSK ananas, mango, drakfrukt, mangostan, jackfruit m.m. =)

    SvaraRadera