söndag 6 december 2009

Kanelpannacotta med vaniljäpplen

Äpplena skärs i små tärningar och mariners i en vaniljsockerlag innan de läggs ovanpå den lena kanelpannacottan. Enkelt att göra men ger ett lyxigt gott resultat!


Kanelpannacotta med vaniljäpplen

4 port

Kanelpannacotta
4 dl vispgrädde
1 dl gräddfil
1 dl socker
1 vaniljstång
2 kanelstänger
2 gelatinblad

Vaniljäpplen
1 äpple (100 g)
1/2 dl vatten
1/2 dl socker
Resterna av vaniljstången

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, gräddfil, socker, fröna ur en vaniljstång och lätt krossade kanelstänger. Krama ur gelatinbladen och rör ner dom i den varma blandningen. Sila bort kanelstängerna och fördela pannacottan i fyra portionsformar. Ställ kallt att stelna i 3 timmar.

Skala och tärna äpplen i 1/2 cm stora bitar. Koka upp vatten, socker och resterna av vaniljstången som användes till pannacottan. Häll i äppelbitarna, koka en minut och dra sedan kastrullen från värmen. Låt äppelbitarna kallna i sockerlagen.

Lägg en matsked äpplen på varje portionsform, häll ev. över lite av sockerlagen.

1 kommentar:

  1. Detta ser härligt och juligt ut i smaken! kanel och äpple är ju så gott och det är säker farligt gott tillsammans med pannacotta!

    SvaraRadera