måndag 26 oktober 2009

Hamburgerbröd

Har du inte testat att göra hemgjorda hamburgerbröd tycker jag att du ska göra det! De blir inte lika luftiga som köpebröd, men den lätt söta smaken och framförallt de mjuka, färska bröden gör att de absolut är värda en chans! ;)


Hamburgerbröd
4-6 st

1/2 pkt jäst
2 dl mjölk
1 msk olja
1 msk socker
1/2 tsk salt
5-6 dl vetemjöl

Pensling
Mjölk
Sesamfrön

Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 grader och häll den sedan över jästen, rör om tills jästen har löst sig. Häll på olja, socker och salt. Arbeta in mjölet till degen släpper från kanterna. Knåda degen smidig.

Låt jäsa i 30 minuter.

Knåda ihop degen och dela den i 4-6 bitar. Rulla bollar och platta till dem till ca 2 cm tjocklek. Platta till kanterna lite för att få en sluttande form på brödet. Pensla bröden med mjölk och strö över sesamfrön. Grädda direkt i 250 grader, 8-10 minuter.

Låt svalna på galler.

4 kommentarer:

  1. Hej
    VIlken mumsig blogg.
    Pia

    SvaraRadera
  2. Camilla Persson15 mars 2010 kl. 16:37

    Den här sidan var verkligen bra, hamburgerbröden låter jätte goda.
    Ska testa de någon gång!<3

    SvaraRadera
  3. Har dessa inlagda under favoritrecept.
    De är väldigt enkla att baka och smaken är riktigt bra. Jag ändrade dock 2 saker:
    Använd starkare vetemjöl, t ex Manitoba Cream eller vetemjöl special för att göra dem luftigare.
    Knåda degen mycket längre o knåda degen en gång till när du formar bröden för att få finare textur med små lufthål.
    Samt pensla med en blandning av mjölk o olja.

    SvaraRadera
  4. dom tar 15 minatt gräddas ;-)

    SvaraRadera