lördag 31 oktober 2009

Chokladmousse med hallon

Testade ett nytt recept på chokladmousse med hallon. En GI-vänlig efterrätt där man blandar hallongrädde med mörk choklad. Jag gillar kombinationen av mörk choklad och hallon.. men här blev det för mäktigt. Moussen smakade mycket mörk choklad och blev för kompakt. Jag tror att en mindre mängd choklad hade blivit bättre - både smakmässigt och för att gå en luftigare mousse. Bättre lycka nästa gång! :)


Chokladmousse med hallon
2 port

1 dl hallon
1/2 msk råsocker
1 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
1 äggula

Hallon till garnering

Mosa hallonen med en gaffel och blanda dom med råsocker. Vispa grädden och rör i de mosade hallonen

Bryt chokladen i en skål och smält den i vattenbad. Rör ned en äggula i taget i den smälta chokladen. Vänd ner chokladen i hallongrädden.

Klicka ut moussen i två koppar eller glas. Låt stå en timme i kylskåp innan servering. Garnera med hallon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar