tisdag 15 september 2009

Punchig kladdkaka

En punchig kladdkaka som gör skäl för sitt namn då punchsmaken återfinns både i kladdkakan och i det gräddiga täcket ovanpå. Den små bitarna från de krossade chokladpunchflaskorna i grädden lyfter hela kladdkakan! Kakan serveras kall för att grädden inte ska smälta.


Punchig kladdkaka
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
100 g smält smör
1/2 msk arraksessens (Ekströms, annars smaka av!)

3 dl grädde
4 punchflaskor i choklad (Cloetta)

Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd sedan ner det i äggvispet. Smält smöret och blanda det med arrakessensen innan allt rörs ner i smeten.

Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter. Grädda i 175 grader, ca 20 minuter. Låt kallna.

Knäck halsen av flaskorna och häll innehållet i grädden. Vispa till medelhård konsistenes. Hacka chokladflaskorna i mindre bitar och vänd ner dem i grädden.

Bred ut grädden jämnt över den kalla kladdkakan innan servering. (Är kakan ljummen får grädden serveras i skål vid sidan om)

2 kommentarer:

  1. Mmmmmmmm! Jag tror att jag dör så gott!!

    SvaraRadera
  2. Åh men för allan del gör inte det! :) Själv har jag alltid varit svag för Hemglass Sunborn Punch så denna kaka är helt i min smak!

    SvaraRadera