söndag 9 augusti 2009

Pizzalasagne

Pizzalasagne - låter kanske sådär i era öron. Nu är det inte så att man varvar en färdig Hawaii med köttfärslasagne och slänger fram på bordet utan namnet syftar på att man smaksatt lasagnen med skinka, tomatsås och ostsås - klassiska pizzaingredienser. Resultatet blir en krämig och god lasagne! Jag köper Dolmios färdiga pastasås (tomatsås) men man kan även välja att göra en egen.


Pizzalasagne
400 g rökt, skivad skinka
500 g pastasås (Ex Dolmio)
Ostsås
Lasagneplattor
Riven ost

Ostsås
4 msk vetemjöl
7 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
175 g prästost (eller annan riven smakrik ost)

Börja med ostsåsen. Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en gryta. Koka upp under konstant omrörning, fyll på med mer mjölk efterhand som det tjocknar. Låt det koka i 5 minuter för att få bort mjölsmaken. Ta bort grytan från värmen och rör ner den rivna osten. Smaka av med salt och lite vitpeppar.

Skär skinkan i 1,5 cm breda bitar.

Bred ut lite ostsås i botten på en gratängform. Varva lasagneplattor, pastasås, skinka och ostsås. Jag gjorde fyra lager fyllning och fem lager lasagneplattor. Avsluta med ostsås längst upp och strö på lite extra riven ost.

Gratinera i 225 grader, 30 minuter. Låt gratängen stå i rumstemperatur i 15 minuter före servering.

Pizzalasagne består av strimlad skinka, tomatsås och ostsås

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar