onsdag 3 juni 2009

Rabarbermuffins med vaniljkesella

Nja! De ser godare ut än vad de egentligen är. Blev lite besviken på att vaniljkesellan inte känns alls i muffinsen. Dessutom blev det lite väl mycket rabarber tyckte jag.. Synd! Såg väldigt lovande ut annars innan jag satte tänderna i en! ;) Men jag tar det positivt - nu får jag en anledning att fortsätta leta nya muffinsrecept med rabarber istället! :)


Rabarbermuffins med vaniljkesella
7 stora

400 g rabarber
2 msk smör
1/2 dl socker
75 g smör
3 dl gräddfil
1 ägg
1,5 dl farinsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

250 g Kesella Vanilj

Skär rabarbern i mindre bitar. Stek bitarna i smör och socker tills de mjuknar men fortfarande håller ihop.

Smält smöret, låt det svalna lite. Rör ner gräddfil, ägg och farinsocker. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och vänd ner det till en trögflytande smet.

Fyll muffinsformar som står i en muffinsplåt till lite mer än hälften med smet. Fördela vaniljkesellan över smeten och klicka sedan ut rabarberöran överst. Grädda i 225 grader, 20-25 minuter.

Rabarberröra

Fyll formarna till lite mer än hälften med smet.

Lägg ett par matskedar kesella vanilj på smeten

Fördela rabarberröran överst. Grädda i 225 grader, 20-25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar