onsdag 6 maj 2009

Ugnsstekt falukorv och potatismos

Ytterligare en gammal husmanskostfavorit! Jag tycker alltid det är lika gott med ugnsstekt falukorv, särskilt med ketchupgräddsåsen till! :)

Ugnsstekt falukorv och Potatismos
800 g falukorv
1 liten rödlök
5-6 skivor ost
Senap
Ströbröd
3 dl matlagningsgrädde
1,5 dl ketchup

Potatismos
1,2 kg skalad potatis
25 g smör
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Lägg korven i form och skär den i 1,5 cm breda skivor (inte helt igenom). Skär rödlöken i tunna skivor. Tryck ner en rödlöksring och lite ketchup mellan varannan korvskiva, tryck ner en halv ostskiva mellan de andra korvskivorna. Bred ut senap över hela korven, dra ett par varv med salt och pepparkvarnen över korven innan ströbrödet strös över. Skär resten av rödlöksringarna i kvartar och lägg i formen. Blanda ihop grädde och ketchup och häll det runt korven.

Grädda i 225 grader, ca 30 minuter.

Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka i 15-20 minuter. Häll av vattnet och tillsätt smör. Mosa potatisen med hjälp av visparna till elvispen (som en potatisstöt). Häll i lite mjölk i taget och vispa upp moset. Smaka av med kryddorna. (Hur mycket mjölk och kryddor som går åt varierar beroende på vilken potatissort man använder)

1 kommentar:

  1. Så enkelt och så underbart gott =) tack för ALLA helt underbara recept du har. Helt i min smak =)

    SvaraRadera