fredag 1 maj 2009

Köttfärssoppa med paprika

En god soppa som man kan krydda ännu mer om man gillar stark mat. Soppa är egentligen den perfekt bjudmaten. Detta receptet har jag fått av en föredetta arbetskamrat som gjorde en 3-dubbelsats och bjöd oss på. Enkelt, gott och väldigt uppskattat! Tillsammans med lite bröd, ost och en god vitlöksröra (blanda crème fraiche, vitlök och persilja) så blir soppmåltiden ännu bättre! Denna gång valde jag att prova ett mexikanskt majsbröd med bacon och cheddar i - det var okej det också, men nästa gång blir det vanligt bröd :)


Köttfärssoppa med paprika
1 gul paprika
1 röd paprika
1 gul lök
300 g blandfärs
1 vitlöksklyfta
1 dl chilisås
1 msk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
svartpeppar
1,5 msk köttbuljongpulver
500 g krossade tomater
7 dl vatten

Stek paprika, lök och köttfärs. Pressa i vitlök, krydda med paprikapulver, spiskummin, salt, svartpeppar och köttbuljongpulver. Häll i chilisås, krossade tomater och vatten. Koka i 15 minuter, smaka av.

Serveras med gräddfil eller vitlöksröra och ett gott bröd. Jag gjorde majsbröd med bacon och cheddarost denna gången - men vanligt bondbröd med smör och ost är nog godare. ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar