torsdag 28 maj 2009

Currykyckling med ris och grönsaker

Kyckling och curry är en klassisk smakkombination. Här serverat med ris och Findus grönsaksblandning "Mexicana". Jag tyckte att något saknades i såsen och så här i efterhand inser jag att en finhackad gul lök förmodligen hade förstärkt smakerna på ett bra sätt. Stek den tillsammans med kycklingen innan du kryddar med curryn i så fall. :)


Currykyckling med ris och grönsaker

3 kycklingfiléer (500-600 g)
5-6 dl frysta grönsaker (broccoli, majs och paprika)
2 tsk curry
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 dl matlagningsgrädde
2 msk kycklingfond
Salt
Svartpeppar

Skär kycklingen i mindre bitar. Salta och peppra och bryn den i ett par omgångar. Häll tillbaka all kyckling i stekpannan och strö över curryn. Stek nån minut, ta av stekpannan från värmen och vänd ner mjölet. Häll på ett par deciliter mjölk, sätt tillbaka pannan på värmen och rör om tills det börjar tjockna. Häll på resten av mjölken, grädde och kycklingfond. Låt allt koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Koka eller stek grönssaksblandningen. Vänd ner grönsakerna när såsen är klar och låt det blir varmt igen under ett par minuter.

Servera med kokt ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar