onsdag 15 april 2009

Spagettigratäng med tonfisk och bacon

Hmm... tonfisk OCH bacon? Låter helt galet! Klart jag var tvungen att testa detta! Hittade receptet på internet när jag letade efter pastagratängsrecept och återigen blev jag överraskad. Det är väl inte det godaste jag ätit, men tillräckligt gott för att lagas fler gånger! Såsen blir krämig och smakar mest curry, tonfisken känns faktiskt knappt alls.


Spagettigratäng med tonfisk och bacon
4 port spagetti (300 g)
1 pkt bacon
1/2 purjolök
1 burk tonfisk i vatten
1,5 tsk curry
1/2 dl chilisås
2 msk mjöl
3 dl mjölk
2 dl matlagningsgrädde
2 tomater
100 g riven ost

Koka spagettin, lägg den sedan i en smord ugnsform. Fördela tonfisken ovanpå spagettin.

Skär baconet i 2 cm breda bitar. Stimla purjolöken. Stek bacon och purjolök tills baconet får lite färg och purjolöken är mjuk och glansig. Låt curryn steka med någon minut. Pudra över mjölet och rör in den. (ta bort stekpannan från värmen medan du gör detta) Späd sedan med lite mjölk i taget tills allt mjöl är utrört i mjölken. Häll på grädde och chilisås och låt det koka fem minuter. Smaka av med salt och peppar.

Häll såsen över spagettin och peta runt lite med en gaffel så att såsen blandas lätt med pastan. Skiva tomaterna och fördela dom ovanpå, strö till sist över riven ost. Gratineras i 225 grader, ca 15 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar