fredag 17 april 2009

Banankladdkakor

Har du ett par väl mogna bananer hemma och inte vet vad du ska göra med dom? Låt då ditt miljömedvetna inre slå sig ihop med gottegrisen i dig och släng ihop några banankladdkakor! Toppa med lite vispad grädde och ett bananchips och kvällens efterrätt är färdig. :) Kakorna blir inte kladdigare än att det går att ta upp dem ur formarna och äta dem som de är.


Banankladdkakor
18 st

100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
2 mogna bananer

Bananchips
Aluminiumformar

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och rör ner det i äggblandningen. Blanda alla torra ingredienser väl och rör ner blandningen i äggsmeten. Mosa bananerna och vänd ner moset i smeten.

Klicka smeten i formarna. Grädda i 200 grader, 10-12 minuter.

Garnera med ett bananchips. Om man vill lyxa till det kan man klicka på lite vispad grädde först på varje kaka innan man trycker dit bananchipset.


1 kommentar:

  1. oj vad goda dessa såg ut! Jag älskar att baka med banan. Kul blogg, hit kommer jag gärna igen, roliga recept i min smak. Tonfisk, bacon, pastagratängen verkar riktigt mumsig oxå.

    SvaraRadera