torsdag 9 april 2009

Äppel- & kanelmuffins

Som en saftig äppelkaka fast i portionsform! Både äppelmos och rivna äpplen i smeten bidrar till saftigheten och hyfsat mycket kanel förstärker äppelkakssmaken. :)


Äppel- & kanelmuffins
100 g smör
2 dl strösocker
1 ägg
1 1/2 dl mjölk
1/2 dl äppelmos
1 1/2 äpple
2 1/2 tsk kanel
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Rör rumsvarmt smör och socker vitt och poröst. Rör ner ägg, mjölk och äppelmos. Blanda kanel, mjöl och bakpulver i en skål. Skala och riv äpplena grovt, rör sedan ner det och mjölblandningen i smeten.

Fördela smeten i muffinsformar (gärna satta i en muffinsplåt). Grädda mitt i ugnen i 200 grader, ca 20min. De är klara när provstickan är torr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar