fredag 6 mars 2009

Lingonbröd

Bröd som går snabbt är laga gör jag gärna mitt i veckan. Det är både godare, billigare och går fortare än att ta sig fram och tillbaka till affären! Smeten rörs ihop på 5 minuter, väljer man sen att göra bullar står man i köket med nybakat bröd efter 20 minuter. Lingonbröd är ett ganska sött bröd, man kan säkert minska ner på mängden sirap utan att det gör något ifall man vill det.

Lingonbröd
1 limpa, 6 stora eller 12 små bullar

3½ dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
¾ dl ljus sirap
3½ dl filmjölk
1½ dl rårörd lingonsylt

Smörj en avlång brödform eller en muffinsplåt med lite smör.

Mät upp alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sirap, filmjölk och lingonsylt. Rör om till en slät smet och klicka ut den i formen.


Bullarna gräddas i 200 grader i 15 minuter, limpan ca 40 minuter i 175 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar